Pismo bralca

V uredništvo Jantarne lastovke smo prejeli pismo bralca, ki se sprašuje, kako ravnati, ker sumi, da ga žena vara!

***

Zadeva: Pomoč

Spoštovano uredništvo!

Na vašo revijo, povsem točno, na vašo rubriko Pomoč bralcem se obračam, ker imam velik problem, ki ga ne znam rešiti. Upam, da mi boste uspešno pomagali, tako kot ste že mnogim pred menoj.

Z zdajšnjo ženo sva se spoznala v osnovni šoli in na koncu devetega razreda je med nama preskočila iskrica. Zaljubljena sva ostala vso mladost in pri triindvajsetih sva se poročila. Otrok še nimava, saj sva se odločila, da bova nanje še malo počakala. Saj veste, kariera in krediti. Imava pa zato psa, mešančka iz zavetišča. Oba imava še kar dobri službi, žena celo malo bolje plačano kot jaz, ker je pred kratkim napredovala do vodje oddelka. Ne, nič nisem ljubosumen nanjo, celo prav mi je, saj je vsak evro v teh težkih časih nadvse dobrodošel.

Ne, nič nisem ljubosumen nanjo, celo prav mi je, saj je vsak evro v teh težkih časih nadvse dobrodošel.

Do napredovanja je bilo med nama vse v redu, saj sva imela dolge in poglobljene pogovore, hodila sva na izlete, celo spolnost nama je laufala, a zadnje čase čutim, da se je nekaj spremenilo. V službi je žena dobila novega šefa, nekega Jureta, ki ga ima sedaj kar naprej na jeziku. Jure je rekel to, Jure je naredil ono, Jure je predlagal to, Jure je prišel danes oblečen v ono. Saj ne, da bi me takšno govorjenje pretirano motilo, sploh pa temu ni bilo tako od začetka, a ko sem bil to primoran poslušati dan za dnem, se je v meni nekaj uprlo. Ne vem, kako sem prišel do tega, a nek občutek mi je začel prišepetovati, da se mi je žena začela odmikati. Zame ni imela več veliko časa, pri meni so jo začele motiti malenkosti in ravno tiste, ki se jim je prej smejala. Ko pa se je začela, preden je odšla v službo, skrbno ličiti, in ko se je njena garderoba spremenila iz zmerno konzervativne v izzivalno, me je začelo skrbeti. Nekoč, ko se je tik pred odhodom pogledala v ogledalo in si s čudno namrščenim obrazom popravila lase, sem pomisli, da ima drugega. Jure je bil Seveda najbolj logična izbira.

Pred tremi dnevi mi je naznanila, da se bo dobila s kolegicami iz službe v nekem lokalu na drugem koncu mesta. Domenjene so bile ob sedmi uri zvečer. V glavi so se mi prižgali vsi alarmi. Ob sedmih zvečer in to na četrtek? Moja čedalje bolj zmešana glava je začela preračunavati kot tista Ančka iz GPS-a v avtomobilu, ko zgrešiš  mesto in ne samo ulico. V igri so bile različne kombinacije, a samo eno ime – Jure. Ženo sem v mislih obtoževal vsega mogočega, a brez dokazov nisem mogel nič. Zato sem sklenil ukrepati.

Če bi ji kar koli očital ali rekel, bi nenadoma postala pozorna, zato sem se pretvarjal in se še naprej vedel kot običajno. Ponoči, ko so me prebadale iglice ljubosumja, sem se kot v vročici premetaval po postelji. Neprespan sem za jutranje podočnjake krivil izmišljeno prepozno kavo, za popoldansko zamišljenost in raztresenost pa izmišljene težave v službi. Samo da ne bi česa posumila! Z današnjim dnem naj bi jo zasačil pri samem dejanju.

Neprespan sem za jutranje podočnjake krivil izmišljeno prepozno kavo, za popoldansko zamišljenost in raztresenost pa izmišljene težave v službi. Samo da ne bi česa posumila!

V preteklih dneh sem vse skrbno premislil. Ko se je odšla v garažo, sem naročil taksi, ki naj bi me čakal dve sosednji hiši stran. Potem sem na skrivaj stekel iz hiše do taksija, se usedel vanj in taksistu naročil, naj čim bolj diskretno sledi avtu, ki bo pripeljal iz hišne garaže. Vam povem, to sledenje ni bilo niti malo tako zanimivo kot v filmih, ker je žena vozila v skladu z vsemi omejitvami in predpisi.

V delu mesta, ki mi je dokaj nepoznan, je zavila na parkirišče, ki se je nahajalo pred trgovskim centrom in tam parkirala avtomobil, taksi pa se je ustavil eno vrsto za njo, in to ravno tedaj, ko je izstopila. Taksistu sem na hitro plačal, saj nisem hotel, da bi jo izgubil izpred oči na sicer dobro osvetljenem parkirišču in iz taksija sklonjen stekel do najinega avta, da bi v zaklonu opazoval, kje bo vstopila. Ker se mi je zdelo, da sem tako preveč izpostavljen, sploh v primeru, če bi se slučajno obrnila, sem rahlo sklonjen stekel na drugo stran avtomobila in, ja, tedaj sem ju zagledal. Bila sta skoraj skupaj, mogoče kake tri centimetre narazen. Dve okoli petnajst centimetrov dolgi rahli praski sta se pod ravno pravim kotom svetilke s kandelabra pokazali in se vzpenjali od levega zadnjega blatnika proti vratom na sovoznikovi strani.

Zato rabim vašo pomoč. Zanima če se tega lahko lotim sam in kako, predvsem pa, s katerimi pripomočki. Če pa mi tega kot začetniku ne priporočate, mi prosim v odgovoru napišite, katerega mojstra mi priporočate. To je najin prvi avto, kupljen na lizing in zanj skrbim kolikor se le da. Vsako nedeljo dopoldne ga zapeljem iz garaže na dvorišče in ga kake tri ure perem, čistim in sesam. Kupil sem vse mogoče šampone, spreje, čistila in krpe. Za notranjost posebej, za armaturo posebej, za gume spet posebej in seveda za stekla. Vse to mi je domače, vse sem prebral in naštudiral, a prask nisem še nikoli popravljal.

Vse to mi je domače, vse sem prebral in naštudiral, a prask nisem še nikoli popravljal.

Že v naprej hvala za vaš odgovor. 

Vaš bralec Luka